Sunday 29 April 2007

Urban Lab @ Luksemburg 2007




1995'ten sonra ikinci kez Avrupa Kültür Başkenti olan Luxemburg bir çok aktiviteye sembolleri olan mavi geyik amblemini yapıştırmış. Farklı sanat dallarından yüzlerce aktivitenin olduğu Lüksemburg'da, bizim bu blog sayfasında inceleyeceğimiz öncelikli konu, katılımcısı olduğumuz Urban Lab atölyesi ve genel olarak Lüksemburg'un 2007'ye nasıl hazırlandığı olacak. Blog sayfamız burada bulunduğumuz süreler içinde güncellenecek, ilgili linklerle misafirlerine bilgi ağı oluşturacak ve sizin de görüşlerinizle içeriği zenginleşecektir.

Hou Hanru'nun kuratörlüğünü yaptığı Trans(ient) City projesi;
Urban Landmarks, Communty Life ile Urban Lab bölümlerinden oluşmakta. Urban Landmarks ve Community Life şehir içinde sanatçıların yerleştirmelerinden ve fotograf sergisinden oluşan bölümlerin isimleri. Katılımcısı olduğumuz Urban Lab atölyesi 4 aşamalı bir atölye çalışması serisi. İlk ayağında Rem Koolhaas'ın "junk-space" ve "generic city" tezleri üzerine Lüksemburg'u tekrardan tanımlayan bir iş çıkartmamız bekleniyor.

Katılımcı okullar:
École Superieure d'Art et de Design de Reims
Domus Academy De Milan
İstanbul Bilgi Üniversitesi
École Nationale Supérieure d'Architecture de Normandie

Her okuldan üç öğrenci katılıyor. Katılımcıların çoğu mimari eğitimi almış, tasarım okuyan öğrencilerden ikisi endüstriyel tasarım bir diğeri de grafik tasarım konusunda uzmanlaşıyorlar. BİLGİ'den atölyenin ilk ayağına katılan öğrenciler Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümü ile Tasarım Kültürü Yönetimi sertifika programında hala okumakta olan Erdem Dilbaz ve Ege Soley ile Santralİstanbul ekibinden Ayça İnce.

No comments: